Udgivet i Leg og Læring

Hvad skal I lave på familieferien? Her er 6 bud på hyggelige aktiviteter på Mallorca for store og små

Af Selvhærdende-ler.dk

Drømmer I som familie om at komme til sydens sol og varme under børnevenlige forhold, så kommer der her en række gode bud på nogle skønne aktiviteter, som I alle vil kunne nyde godt af. Det handler om at skabe minder for livet, og det kan nogle gode oplevelser være med til at give jer. Mallorca er en lille ø, der dog rummer utroligt mange fede og spændende steder, som man ikke kan se mange andre steder i verden. 

I behøver nemlig blot at rejse få timer ned til det skønne Middelhav for at få uforglemmelige oplevelser sammen. Når man først én gang har oplevet den lille fine ferieperle, undrer man sig ikke længere over, hvorfor Mallorca i så mange årtier har været så populær for danskere at besøge. Det er et sted, der både byder på smukke og unikke klippebugter, autentiske landsbyer og en natur, der er så billedskøn, at den er et postkort værdigt.

1. Lækre strande med krystalklart vand

Et af Mallorcas helt store varemærker er de lange, smukke og kridhvide sandstrande, hvor palmerne står side om side med de mange små sandslotte. De Mallorcinske strande er nemlig meget børnevenlige, da der oftest er lavvandet og rolige vindforhold. Ønsker du en dag på havet med hele familien, så kan I sammen tage på katamarantur, hvor I kan snorke og kigge på smukke fisk, nyde et lækkert måltid mad og springe i bølgen blå fra dækket. Det er en smuk oplevelse, som I sammen sent vil glemme.

En rejse med hele familien til Mallorca er en oplevelse værd. Det er ikke blot en masse gode minder sammen, det er også hygge, kvalitetstid og nærvær i smukke og attraktive omgivelser. De mange familievenlige aktiviteter står i kø, og det kan være svært at udvælge de bedste, da der er så mange fristende bud på, hvad I sammen som familie skal ud og opleve.

2. Storbytur til Palma

Palma, som er Mallorcas hovedstad, rummer både historiske, arkitektoniske og smagfulde seværdigheder. At slentre gennem de smukke og stemningsfyldte gader, er en skøn oplevelse i sig selv. Der er mange gode shoppingmuligheder med internationale og velkendte butikker, hvor man kan købe noget for enhver stil og smag. Palmas hovedattraktion er den store, guddommeligt smukke katedral, La Seu, som pryder havnefronten med sine mange beundringsværdige tårn, søjler og finurlige former.

Den er ikke svær at forelske sig i, og det samme kan man sige om den hyggelige marina, som ligger tæt ved den store katedral. Der kan man få sig et lækkert måltid mad bestående af alt godt fra havet, da Mallorca er eminent til frisk fisk og smagfulde skaldyr.

3. Marked i Inca

Mallorca er kendt for sine mange markeder, som dagligt kan opleves i forskellige byer i ugens løb. Øens helt store marked afholdes i Inca, som ligger meget centralt placeret midt på øen. Her er det nemt at komme til med bus, uanset om man holder til i den nordlige eller den sydlige del af Mallorca.

Markedet er gratis og kan besøges hver torsdag. Her kan man få tilfredsstillet sin shoppetrang med mallorcinske specialiteter, som blandt andet lædervarer, keramik, malerier eller lækre madvarer. Her er det ikke en skam at forhandle lidt om prisen, så man kan komme hjem med nogle billige og unikt håndlavede souvenirs. 

4. Gå på opdagelse i den gamle bydel i Alcudia

Alcudia er ikke kun en skøn familievenlig by i det nordlige Mallorca. Det er også en meget gammel by, som rummer en fantastisk historie, som er værd at dykke ned i. Her kan man komme på en vaskeægte tidsrejse, når man bliver mødt af den gamle by med de høje bymure, de smalle brostensbelagte gader og ikke mindst de mest udsøgte små autentiske restauranter, hvor du får mad og drikke, som ingen andre steder. Her er der ofte opvisning på torvet i form af flamenco-dans, sang og musik. Den fantastiske stemning er ikke til at tage fejl af.

5. Vandland

Er I som familie bare helt vilde med at bade, udfordrer jer selv med store vandrutsjebaner eller bølgebassiner, så er Mallorca øen med mange sjove og underholdende badeland. Der er flere forskellige tema parker, hvor man for eksempel kan prøve et westernbadeland eller et badeland fyldt med slanger og drager.

Der er noget for både de store og små børn, uanset om man er en vovehals, eller om man blot ønsker at soppe rundt og nyde de smukke udsigter. Badelandene er kreativt lavet, og meget indbydende skabt som små landsbyer, hvor man både kan gå på restaurant eller boltre sig i de mange vandforlystelser. 

6. Drypstenshuler

Mallorca er ikke kun skøn fra land- og vandsiden. Bevæger man sig få meter ned under jorden i de store, flotte drypstenshuler, vil man se en anden og helt eventyrlig verden. Det er svært at begribe at naturen helt selv har skabt noget så smukt, som er gemt under jorden. En af øens største drypstenshuler er ‘Dragegrotterne’. Her kan man vandre rundt blandt de mange stalakitter og stalakmitter, som de lange og flotte drypsten hedder. Der er både rolig stemningsfyldt musik, samt smuk belysning, som hjælper til med at præsentere de smukke drypsten fra sin bedste side. 

Den populære ferieø

Det er ikke uden grund at Mallorca er så velbesøgt af de mange turister, som årligt strømmer til øen. Mallorcas milde og solrige klima og vejr er meget tiltalende for både sportsfolk, børnefamilier og solhungrende danskere. Trods mange turister, formår øen at bevare og værne om sin helt særlige autentiske stil og stemning, som er alt andet end turistpræget, men derimod fuld af historie, glæde og store kontraster.

De store kontraster kan ligeledes opleves i den betagende natur, hvor man både kan opleve høje bjerge med hårnålesving i den nordvestlige del af øen, men man kan også se de golde sletter med olivenlunde i den centrale del, samt de fløjsbløde sandstrande og frodige natur i den sydlige del af øen.

Den mallorcinske mad, som både byder på lækker tapas, lufttørret skinke, udsøgte fisk, smagfuldt kød og generelt lækre råvarer er en fryd fra dine smagsløg. Dertil hører et godt glas vin eller en sød og forfriskende sangria, som man ikke må gå glip af når man besøger Mallorca.

Tilbage er der bare at ønske en rigtig skøn rejse til øen, der aldrig går af mode.

Find det du mangler på selvhærdende-ler.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 29 produkter fra mere end 11 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 87 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-23 09:04:16.

29
Produkter
11
Forhandlere
87
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.